UNIT CATERING

Milieu & Duurzaamheid

Verpakkingsmateriaal
Bij het verpakkingsmateriaal maken wij gebruik van afbreekbare producten.
Dit verpakkingsmateriaal is een complete serie van eenmalig te gebruiken, duurzame foodservice producten, die hun oorsprong hebben in de pure natuur. Ze zijn voornamelijk gemaakt van natuurlijke gewassen. Dit verpakkingsmateriaal is daarom volledig composteerbaar. De hele keten, van grondstof tot aan productie, en gebruik is dusdanig ontworpen dat het een zo min mogelijk impact op het milieu heeft. Daarnaast maken we ook nog gebruik van een houten vork in plaats van een plastic vork.

Frituurvet
Verantwoord frituren is ook bij ons een begrip geworden. Onze vloeibare frituurvetten zijn rijk aan onverzadigde vetzuren (minimaal 65%), hebben een transvetzuurgehalte <1% en blinken uit in duurzaamheid. Met ons frituurvet zijn maximaal verantwoord en maximale levensduur gecombineerd in één concept. Het oude frituurvet wordt bij ons opgevangen in grote blauwe tonnen, zodat wij het oude vet weer netjes voor recycling kunnen afleveren.

Onze leveranciers
Onze leveranciers doen waar mogelijk aan duurzaamheid en denken daarbij zo veel als mogelijk aan het milieu. Hun wagenpark voldoet minimaal aan de Euro 5 norm. Zij rijden met trailers, om op die manier met minder auto’s het milieu te belasten. De trailers zijn uitgerust met Govet tractie koelingen, hetgeen inhoudt dat de motor van de vrachtwagen ook de koelmotor aandrijft. Hierdoor is de koeling krachtiger en wordt het milieu niet extra belast.

In het distributiecentrum zijn alle mogelijke energiezuinige maatregelen genomen. Verlichting werkt op bewegingsmelders en gaat standaard uit na 5 minuten. De koel- en vriescellen zijn extra geïsoleerd, waardoor het energieverbruik is teruggedrongen.

Gescheiden afval
Wij attenderen onze medewerkers er nadrukkelijk op dat het afval goed gescheiden wordt in de verschillende rolcontainers op verschillende evenementen.

Waste no Food
Wij proberen altijd zo scherp mogelijk in te kopen, zodat we nauwelijks eten weg hoeven te gooien. Gelukkig kunnen we dit door al onze ervaring zo goed mogelijk doen. Als wij eten overhouden door externe factoren dan wordt dit aan een onderkomen voor daklozen gegeven of aan de dieren van een kinderboerderij.

Werken bij Unit Catering?

Wij zijn op zoek naar enthousiaste collega's

SOLLICITEREN

100% Biologische producten!

Wij gebruiken biologische producten

LEES MEER
© Unit Catering 2022 - Alle rechten voorbehouden.